Barneveld

3-daagse reis naar Duitsland

Afdeling:

Barneveld

Datum:

02-08-2023 t/m 04-08-2023


Kosten:

€ nnb

Kosten lid:

€ nnb

Locatie:

Duitsland

We gaan 3 dagen naar Duitsland! LET OP: Gewijzigde datum!

Meer info:

Om organisatorische redenen is besloten de tuinreis niet zelf aan te bieden maar gebruik te maken van de reis die ook bij Kupers tuinreizen wordt aangeboden. We hopen dat veel leden van onze afdeling meegaan zodat we toch met veel bekenden in de bus zullen zitten en het eigenlijk voelt als een reisje van onze afdeling…

En we hebben iets extra’s aan te bieden:

  • Wanneer er 15 aanmeldingen zijn kunnen we opstappen in Barneveld!
    (de reguliere opstapplaats is in Amersfoort)
  • Wanneer er 30 aanmeldingen zijn nemen we een eigen gids mee!
    Will Christiaansen zal ons dan de gehele reis vergezellen, ons de mooiste plekjes laten zien van elke tuin en ons alles vertellen over de tuinen die we bezoeken. De ledenavond van 30 januari zal Will Christiaansen de tuinreis verder toelichten, dus zet die datum vast in jouw agenda.

Omdat we dus meegaan met een tuinreis die aan alle tuinliefhebbers van Nederland wordt aangeboden en we heel graag met een grote groep gaan, is het belangrijk dat we er ‘als de kippen bij zijn’. Dat betekent dus dat iedereen zich zo snel mogelijk moet opgeven. Want: vol is vol!

De tuinreis is 2-3-4 augustus 2023.

Hoogtepunten: De tuinen van Mien Ruys,  Dagmar en Ludger Rauert en Familie Rensing -  Botanische tuin Munster – De stad Munster – Showtuin Garten Picker en Kweker Fahner. 
Meer informatie is te vinden op de website van Kupers tuinreizen: https://www.kuperstuinreizen.nl/alle-busreizen/tuinreis-munster/ 

Je kunt je ook via die pagina opgeven. Let op; bij het aanmelden geef je door dat je opstapt in Amersfoort, wat later kun je in het vierde scherm een opmerking plaatsen; noteer daar dat je van Groei & Bloei Barneveld bent. Je kunt je dus niet via de website van Groei & Bloei Barneveld opgeven.

Wil je mee met deze prachtige tuinreis? Geef je dan snel op om verzekerd te zijn van een plekje.

Nog twijfels of vragen? Neem contact op met onze voorzitter. En kom naar de ledenavond op 30 januari, hier geven we nog veel meer informatie over de tuinreis. 


Weergave van het programma van de tuinreis naar Munster op 2-3-4 augustus. Opgeven kan rechtstreeks bij Kupers Tuinreizen.

Bron: Website Kupers Tuinreizen

3 dagen inspirerende tuinen vlak over de grens.

Voor mooie en bijzondere tuinen hoeft u niet ver te gaan: onze Duitse buren hebben ruim voldoende tuinen die een bezoek meer dan waard zijn. Rondom Münster bezoekt u een scala aan privétuinen, elk met enthousiaste eigenaren. Elke tuin is opgezet met een ander idee en heeft een eigen specialiteit. In verschillende tuinen en uiteraard bij de kwekerij heeft u gelegenheid om een mooie plant aan te schaffen, een ideale souvenir voor eigen tuin!

Dag 1 | Tuinen van Mien Ruys – Olgarden

Vanuit de opstapplaatsen rijden wij door naar de tuinen van Mien Ruys. Deze tuinen zijn een inspiratiebron voor iedere tuinliefhebber, van professional tot amateur. Mien Ruys werkte graag met een eenvoudige en functionele indeling met een losse en natuurlijke beplanting. In het begin ontwierp ze privétuinen steevast met vaste plantenborders, waarna na de Tweede Wereldoorlog schuine lijnen haar tuinen typeerden. Na verloop van tijd werden de lijnen weer recht, met strakke blokken van geschoren groen in contrast met een uitbundig gebruik van vaste planten. De tuinen van Mien Ruys bestaan nu uit een serie van 30 inspirerende stijltuinen. Vervolgens gaan we naar de liefhebbers tuin en hobbykwekerij Olgarden. U vindt er een scala aan eenjarigen en een unieke collectie dahlia’s. De tuin is in 2019 opgebouwd maar wel met planten uit de vorige tuin van de eigenaresse. Dat heeft ervoor gezorgd dat het gedeelte aan de linkerkant van het huis al een volwassen uitstraling heeft. Hier zijn verschillende borders met dezelfde kleurtoon (ton sur ton) maar ook de zogenaamde Oilily border als een fleurige verassing. De keuze om in dezelfde kleurtoon te tuinieren heeft te maken met harmonie en rust. Het is wel een uitdaging om het het geheel niet saai te laten worden en dat lukt wonderwel goed.
Extra verzorging: koffie/thee met lekkers bij Olgarden.

Dag 2 | Dagmar en Ludger Rauert – Botanische tuin Münster – stadsbezoek Münster

Na het ontbijt beginnen we bij de privétuin van Dagmar en Ludger Rauert. Het is een landelijk-romantische natuurlijke tuin van 2.000 m². Er zijn bekende en onbekende vaste planten, grassen, rozen, hagen, oude fruitbomen & boereneiken, beekoevers en vooral veel geheime plekjes om te ontdekken. Aangepast gebruik van planten, respectvolle teelt van de bodem en constante verandering zijn de uitgangspunten van onze tuinactiviteiten. Vervolgens bezoeken we de botanische tuin van Münster. Het is een wetenschappelijke instelling van de Wilhelms-universiteit in Westfalen. De tuin is ingebed in het kasteelpark. Van heide- en moeraslandschappen tot en met boerentuinen en een alpenweide: de botanische veelzijdigheid die de verschillende delen van de 4,6 ha grote tuin met zijn 8.000 plantensoorten te bieden hebben is enorm. Ook zijn zes van de tien showkassen opengesteld voor publiek. Op de locatie van een voormalige kas werd in 1840 een orangerie gebouwd van materiaal dat afkomstig was de gesloopte muur rond het kasteelterras. Aan het eind van de dag brengen we een bezoek aan Münster. Münster is een bruisende stad vol studenten, leuke winkels en interessante musea. In de prachtige binnenstad kunt u heerlijk slenteren langs verleidelijke etalages van chique winkels in statige oude panden.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers in de privétuin van Dagmar en Ludger.

Dag 3 | Familie Rensing – Garten Picker – Kweker Fahner

Na het ontbijt gaan we naar de tuin van Annette Rensing. Veel ideeën over de inrichting zijn opgedaan in de tuinen die het echtpaar tijdens hun reizen in en buiten Europa heeft bezocht. Deze impressies hebben gezorgd voor een romantische en exotische tuin met decoratieve elementen, zoals de twee azuurblauwe potten in de border en een waterbassin. In de middag bezoeken we Garten Picker. Deze model- en showtuin is een paradijs van meer dan 2.300 soorten vaste planten. De tuin wordt met een beekje van het omliggende landschap gescheiden. Dankzij de beschutting van hagen en bomen floreren de planten hier goed, in combinatie met hortensia’s, hosta’s en rozen. De speelse en sfeervolle tuin heeft enkele romantische elementen zoals de witte duiven in de duiventil en bijzondere beelden. De talrijke zitplaatsen nodigen u uit om te dromen en te ontspannen. Als afsluiting bezoeken we Kwekerij Fahner. De show- en modeltuin biedt tal van planten, struiken en bomen. Zo weet u direct hoe de plant eruit gaat zien in uw eigen tuin en met welke planten deze te combineren is. Elke plant is voorzien van een naambordje en u kunt kiezen uit meer dan 1.400 plantensoorten.
Extra verzorging: koffie/thee met iets lekkers in de tuin van Reising, kleine lunch in Garten Picker