Barneveld

Plaagdieren belangrijk voor de biodiversiteit

Afdeling:

Barneveld

Datum:

28-11-2022

Kosten:

Kosten lid:

Locatie:

Veluwehal
Nieuwe Markt 6
3771 CB Barneveld

Route

Ledenavond in de Veluwehal, met Suze Peters over 'Plaagdieren belangrijk voor de biodiversiteit'.

Meer info:

Deze ledenavond mogen we  Suze Peters verwelkomen. En zij zal ons informeren over het volgende onderwerp:

Plaagdieren in de tuin; van vertrappen naar vertroetelen

De kranten staan vol over hoe slecht het gaat met de natuur en de biodiversiteit. Dus als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif?

Suze Peters schreef er een boek over; Het Plaagdierboek. Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Tijdens onze ledenavond op 28 november 2022 zal Suze aan de hand van de bladluis uit de doeken doen hoe dit web werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze avond ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. En ga je vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen.

Een zeer interessante presentatie met prachtige foto’s en nuttige tips… Leuk en leerzaam voor iedereen die de spuitbus graag wil laten staan….

Suze’s boek: Plaagdierboek is het vervolg op het succesvolle Onkruidboek waarvan al meer dan 13.000 exemplaren verkocht zijn.  Suze beantwoordt het tweede deel van de lezing vragen die er zijn over plaagdieren.

Wil je meer weten over dit onderwerp of over Suze: https://tuinschool.online/