foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei Barneveld

Groei & Bloei Barneveld organiseert lezingen, geeft cursussen en verzorgt tuinexcursies in binnen- en buitenland. Naast plantenruilbeurzen en ieder jaar een open tuinen reeks doen we nog veel meer. Kijk maar eens op deze site of kom langs op een van de activiteiten. In de agenda vind je alle komende activiteiten.

Een tuin van eten met Peter Bauwens

26-02-2018 Unieke inspiratieavond bij Groei & Bloei Barneveld. Kijk in de Agenda voor meer informatie.

Peter Bauwens werkt al meer dan 30 jaar aan de Nieuwe Tuin, een kleine eigenzinnige kwekerij op de grens van Vlaanderen en Nederland, waar druk geëxperimenteerd wordt met oude en nieuwe eetbare planten in functie van een nieuwe tuinstijl met de nadruk op zintuiglijke ervaringen. 

Oude rassen met nieuwe mogelijkheden of nieuwe selecties die de moestuin een stuk aantrekkelijker maken. Vaste, doorlevende groenten voor een verrassende jaarlijkse oogst, meer kleur en smaakvariatie op je bord. Een verfrissende introductie met praktische tips voor een nieuw soort van eetbare tuin en een filosofie rond een zintuiglijke tuinbeleving.

Peter Bauwens werkt al meer dan 30 jaar samen met Kathelijne Thiers aan de Nieuwe Tuin, een kleine eigenzinnige kwekerij op de grens van Vlaanderen en Nederland, waar druk geëxperimenteerd wordt met oude en nieuwe eetbare planten in functie van een nieuwe tuinstijl met de nadruk op zintuiglijke ervaringen.

Verder werkt hij als free-lance groenjournalist voor diverse Nederlandse en Vlaamse tijdschriften en uitgevers. Hij publiceerde een 40-tal boeken met een nieuwe en originele kijk op eetbare planten.

www.denieuwetuin.be 

 

 

Najaarsprogramma

Het nieuwe najaarsprogramma kun je in de Agenda terugvinden.


Nieuwsbrief

Schrijf nu in voor de gratis Groei & Bloei Barneveld nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en activiteiten van onze afdeling.