Word lid van de afdeling Barneveld.

Klik op het vogeltje hieronder!

Groei & Bloei Barneveld organiseert lezingen, geeft cursussen en verzorgt tuinexcursies in binnen- en buitenland. Naast plantenruilbeurzen en ieder jaar een open tuinen reeks doen we nog veel meer. Kijk maar eens op deze site of kom langs op een van de activiteiten. In de agenda vind je alle komende activiteiten.

Naast het landelijke Groei & Bloei tijdschrift ontvang je als lid van de afdeling Barneveld driemaal per jaar een eigen uitgave waarin alle activiteiten vermeld staan. Word ook lid.

Boekjes

Groei & Bloei Barneveld leden ontvangen per jaar 3 boekjes. Een voorjaarsboekje, een zomerboekje en een najaarsboekje. Hierin staan alle komende activiteiten vermeld, zoals alle lezingen, alle cursussen en alle excursies.

In het zomerboekje vind je een korte beschrijving van alle open tuinen die je die zomer kunt gaan bezoeken.

Lezingen

Van september tot mei is er iedere laatste maandag van de maand een ledenavond in de Veluwehal in Barneveld. Deze avonden zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens een ledenavond wordt er terug en vooruit geblikt op de verenigingsactiviteiten. Iedere keer wordt er weer een nieuwe plant van de maand voorgesteld en worden de tentoongestelde exemplaren onder de aanwezigen verloot.

Aansluitend geeft een spreker een lezing over een onderwerp dat met tuinen in de breedste zin van het woord te maken heeft. Dat kan gaan over geraniums, een reis naar een ver land, maar ook het ontwerpen van borders of een terugblik op onze eigen open tuinen reeks kan de revue passeren.

Aan het eind van de avond is er een verloting met diverse prijzen, waaronder de eerder besproken plant(en) van de maand.

Kerstworkshop

In december is er geen ledenavond in de Veluwehal. Dan wordt er een kerstworkshop georganiseerd. Onder begeleiding van diverse bloemschikkers kun je op die avonde je eigen kerststukken maken.

Om je op weg te helpen geven de bloemschikdocenten vooraf een demonstratie van een mogelijk thema. Zij worden daarbij gefilmd waarbij hun handelingen in het groot worden geprojecteerd op het videoscherm zodat alle deelnemers in de zaal mee kunnen kijken en niets van de details hoeven te missen.

Kijk hier maar eens voor een terugblik op de afgelopen jaren.

Cursussen

In het voorjaar en in het najaar organiseert de cursuscommissie een groot aantal cursussen. Uiteraard zitten daar de nodige bloemschikcursussen in. Voor het overige deel zijn het merendeel unieke cursussen die slechts een of twee seizoenen te volgen zijn.

Excursies

Enkele malen per jaar worden er excursies georganiseerd. Dat kan een eendaagse reis naar enkele tuinen in Nederland zijn, maar ook een meerdaagse reis naar het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Voor alle reizen geldt dat zij volledig verzorgd zijn.

Open tuinen

In de zomer (van half juni tot begin augustus) is er iedere maandagavond een tuin te bezichtigen. Dat zijn vaak tuinen van particulieren die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Als Groei & Bloei Barneveld lid kun je deze tuin echter geheel gratis bekijken.

Daarnaast is er op een zaterdag (tegelijk met de landelijke open tuinen dag) een vijftal tuinen dicht bij elkaar in de buurt geopend. Met een in het zomerboekje gepubliceerde fietsroute kun je deze tuinen op je gemak bezoeken.

Overige activiteiten

En daarmee hebben we het nog lang niet gehad. Naast bovenstaande vaste elementen kent Groei & Bloei barneveld ieder jaar weer tal van andere evenementen. Kijk daarom in de Agenda voor een overzicht van de komde activiteiten.

Aboneer je op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van alle laatste nieuws.

En als je wil weten wat er allemaal al gedaan is, kijk dan gewoon eens rond hier op onze website.