Barneveld

De zintuigentuin in 2020

In 2019 is met veel inzet de zintuigentuin aangelegd met de gedachte dat dit jaar de tuin veel bezocht zou kunnen worden. Er waren zelfs als aanvragen voor een rondleiding, maar helaas bleef de tuin bijna het hele seizoen gesloten voor publiek. 

Bezoek was er wel, maar dan vooral van de vele insecten die zich prima thuis voelen in de bloeiende tuin die er prachtig bij stond. De bloemenweide kwam weer goed op met prachtige Rudbeckia’s als blikvangers en de borders waren rijkelijk gevuld met vlinderbloemen zoals o.a. Verbena en Budleija.

Gelukkig is het onderhoud uitgevoerd door medewerkers van het groencentrum. Zij hebben dit jaar de verharding en plantvakken goed onkruidvrij gehouden.  Als de situatie rondom corona het toelaat is groter onderhoud begin volgend voorjaar wel een must. Er zal wat (ver)plantwerk, maaiwerk en onderhoud  nodig zijn, zodat de tuin er in 2021 weer uitnodigend bij ligt en hopelijk voor bezoek weer geopend kan worden. Heb je interesse om in maart mee te werken, dan vernemen wij het graag. Stuur dan even een email naar Richard van der Meer: richard(at)meerontwerp.nl