Barneveld

Tuinreis Noord-Holland

Op 10 augustus zijn we met 44 deelnemers op pad gegaan om een flink aantal bijzondere tuinen te bezoeken in de kop van Noord-Holland.

Rond 9.15 uur arriveerden we in Zuidoostbeemster en genieten we eerst van een kopje koffie op een prachtig terras aan het water. Daarna krijgen we een rondleiding van de eigenaren van deze landschaptuin. Dat de eigenaren liefhebbers zijn is goed te zien. Veel van de prachtige bomen zijn zelf gekweekt.

Vervolgens was het genieten in Jardin Lapin. Zowel de oude tuin als de nieuwe tuin waren prachtig. 

De eigenaar van Die Lang Huys in Beemster liet iedereen genieten van zijn smeuïge verhaal, zijn prachtige rozen en het bijzondere Zaanse huis uit 1623 met een tuin van 5000 m2. Onder de 100 jaar oude linde was het heerlijk om even te zitten op deze snikhete dag.

Tot slot genoten we in Heerhugowaard; de zinTUIgeNtuin van 1 ha. Een grote bloemenborder, een schaduwrijke vijver en smakelijke kamperfoeliecake!

Na dit alles genoten we in Woudenberg van een heerlijke maaltijd en namen we afscheid van elkaar en van onze geweldige chauffeur die al achteruitrijdend een aantal stunts moest afleggen en ons helemaal veilig thuisbracht.
Onze voorzitter, die dit verslag maakte, kijkt terug op een geweldige dag. En een van de deelnemers beaamde dit: “De tuinenreis was weer als vanouds…” En natuurlijk zijn we heel erg blij met dit compliment.