Barneveld

Voorjaarsruilbeurs

Op 23 april was het al vroeg ongewoon onrustig op de parkeerplaats bij De Meerwaarde. Uit diverse  auto’s kwamen dozen vol ‘groenspul’ tevoorschijn wat allemaal op de groenstrook werd achtergelaten. Nou ja achtergelaten, de eigenaren bleven allemaal vol spanning kijken wat er verder zou gebeuren…. Waren we getuige van een illegale dumpplek van groenafval?

Nee, natuurlijk niet. Het was de voorjaarsruilbeurs van Gloei en Bloei Barneveld!

Ook deze keer is er ongelooflijk veel meegebracht, planten groot en klein, bomen en struiken, groenten en kruiden, bollen en knollen en zelf een flinke stapel potten. Nou dacht ik dat het deze keer echt teveel was…. Dat we de restanten echt zouden moeten ‘dumpen’. Dat is gelukkig niet gebeurd. Via een verloting kon iedereen beurtelings zijn favoriete plant uitkiezen en daarna kon iedereen meenemen wat hij/zij graag wilde hebben. Zo zijn er weer vele planten van eigenaar gewisseld, en ontstonden leuke gesprekken tussen de gevers en ontvangers…. Want uiteraard kan de vorige eigenaar veel informatie geven aan de nieuwe eigenaar van de plant.

Na een half uur was de groenstrook weer zo goed als leeg, en was er gelukkig niets meer te zien van deze ogenschijnlijk illegale praktijken. Het weer was fantastisch, we konden nog even napraten bij het natuurcentrum onder het genot van een drankje. Natuurlijk kon je ook even rondlopen in de zintuigentuin die zelfs nu al erg mooi is. Vervolgens ging iedereen snel naar huis want de nieuwe aanwinsten moesten natuurlijk nog wel geplant worden.