Barneveld

Februari - de maand van de Tulp

Er bestaan ongeveer 150 soorten tulpen in meer dan 3.000 varianten. Dus mix en match met kleur, vorm en symboliek. Als je de symboliek van de tulp kent is het nog leuker om ze zelf te kopen of weg te geven.

Wat zegt de kleur van de tulp?

Rode tulpen geef je bij onstuimige liefde en oranje als je iemand hebt gemist. Geel natuurlijk voor zonneschijn en plezier. Paars staat voor spiritualiteit en is koninklijk en witte tulpen geef je als je iets goed te maken hebt.

Tulpvormig?

Tulpen hebben een enkele of dubbele rij bloemblaadjes, ook met opvallende franje- en gekartelde bloemblaadjes, zoals bij de parkettulp. Er is een lelietulp, pioentulp en prachtige langstelige Franse tulpen.

Kou en water

Tulpenbollen hebben koude nachten en winters nodig om tot volle wasdom te komen, dat is dan ook de reden dat ze in Noord-Afrika, Zuid-Europa en Centraal-Aziƫ gekweekt worden, maar ook in het wild groeien.
Tulpen staan graag in een schone vaas met schoon water waaraan speciale voeding voor tulpen aan toe is gevoegd. Ze staan prachtig in een echte tulpenvaas of combineer kleine, grote, oude en nieuwe vaasjes met elkaar tot een stilleven, laat ze lekker groeiend hun gang gaan.

Wandstuk met tulpen

Zelf heb ik een wandstuk gemaakt. Een houten lijst geverfd in een krijtkleur die bij het interieur past. Aan de zijkanten gaatjes geboord, waarin takjes zijn gelijmd met het lijmpistool. De glazen waterbollen zijn met Oasis bindwire aan de takjes vastgemaakt en gevuld met water waaraan bollenvoeding is toegevoegd.
Tulpen zijn recht afgesneden in de bollen geplaatst, blauwe druifjes ertussen, lila bremtakjes en asparagus geplaatst.

Voila ... een wandstuk ...
Het wandstuk kun je elke keer opnieuw opleuken en aanpassen aan de seizoenen.
Ook zonder bloemen en waterbollen is het mooi!

Veel maakplezier, stuur een foto van je eigen creatie, groot of klein, met of zonder bloemen, wij zijn heel erg benieuwd naar de resultaten. Deel de foto's je werkstuk op onze facebook pagina of mail ze naar info(at)barneveld.groei.nl.

Houd de site in de gaten wanneer de bloemschiklessen en workshops van start gaan. Fijne maand! Geniet van de voorjaarsbloemen.
Lieve groeten van Vera de Boer