Barneveld

Juni - Voorjaar op tafel

Hier was het wachten op ... Na alle regen kon ik gisteren eindelijk langs de bermen en sloten gaan snoeien. Wat een weelde, wat veel variëteiten en zo vol en stevig allemaal, ogen en voelsprieten te kort. Prachtig fluitenkruid, het lijkt wel "kant", zo mooi en dan al die  grassen, het kan niet op. Na veel getoeter en gezwaai van alle bekenden, snel op de fiets naar huis om al dat prachtigs in het water te zetten!

Vanochtend uit onze tuin nog wat mooie Akelei, verschillende soorten Allium's, hostablad, hederablad, Akebia-ranken, winterjasmijntakken, Wolfsmelk, etc. gesnoeid. En nadat de tuintafel was "opgedroogd" heb ik er een behangetje over gelegd en daar alle witte en grijsgetinte vazen opgezet die ik maar kon vinden.

Gevuld met schoon  water waaraan snijbloemenvoeding is toegevoegd, kon ik de samengestelde compositie wel goedkeuren. Als eerste alle vazen opgroenen en aansluitend de bloemen en grassen verdelen totdat je  het "goed" vindt.  Ik was er gewoon aan toe om alleen maar buitenblad, grassen en tuinbloemen, zonder gedoe in vaasjes en glaasjes te schikken, heerlijk! Tijdens het schikken vlogen vader en moeder koolmees boven m'n hoofd af en aan om hun kroost te voeren, bijen zoemden, koolwitjes fladderden, vliegen, muggen, allemaal waren ze net  als  ik, druk in de weer, fantastisch.

Dit keer geen moeilijk werkstuk, maar dat had je al begrepen, alleen maar genieten. Maak iets met wat je voorhanden hebt en geniet ook! We zijn naruurlijk vooral benieuwd naar jouw tuintafel, misschien heb je een mooie foto voor de website?

Tijdens opentuinendag in Nijkerk hoop ik een groot bloemenobject in een van de tuinen te maken. Misschien treffen we elkaar. 

Juli en augustus zijn de vakantie maanden, september meld ik mij weer en hopelijk kunnen er dan weer workshops en bloemschiklessen gegeven worden. Ook daar kijk ik weer naar uit.
Houd de agenda in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Fijne zomer toegewenst, blijf gezond en misschien tot ziens,
Lieve groeten van Vera de Boer